Mladinska skupina

Mladinci iz župnije Šmarjete, večina nas deluje že odkar smo prejeli zakrament svete Birme in končali z veroučnim programom ter tako nadaljevali, se povezovali v sklopu mladinskih srečanj.

Srečanja: naša mladinska srečanja navadno potekajo 1x mesečno in sicer ob petkih ali ob sobotah zvečer. Na srečanjih se družimo, povezujemo en z drugim, pripravljamo na animacije/programe, ki jih izvajamo tekom leta.

 

KAJ PA MI SPLOH POČNEMO

(ne boste verjeli, ampak je kar nekaj stvari za našteti)

  • Vsako poletje organiziramo oratorij za otroke od 5 – 14 leta starosti(od predšolskih pa do 9. razreda osnovne šole), za birmance (torej 8. – 9. razred) so ob dovolj velikem zanimanju pripravi tudi poseben program, ker en sam program težko zadovolji otroke v tako velikem starostnem razponu.
  • Prav tako vsako leto organiziramo Miklavžev oratorijski dan, ki bo letos najverjetneje potekal v soboto 3. decembra.
  • Decembra je v planu tudi gledališka igra, ki jo bomo odigrali mladi pred otroško polnočnico.
  • Skupaj z župnikom pripravljamo progam za duhovne vaje birmancev in prvoobhajancev ter ga čez leto skupaj izvajamo v domu svete Marjete. Duhovne vaje se navadno začnejo s petkom zvečer in zaključijo v nedeljo s sveto mašo. Na duhovne vaje prihajajo birmanci iz različnih župnij po Sloveniji.
  • Novost: Učenje verouka; letos bomo mladi sodelovali pri poučevanju verouka.
  • Novost: Šola za animatorje, v poletnem času (za birmance)
  • Novost: mladinski pevski zbor

 

Vabilo ostalim mladim, ki bi se želeli pridružiti mladinski skupini:

  • Delovanje mladih v župniji je zelo pomembna in lepa stvar, jaz osebno se spomnim že svojih otroških dni v 1., 2., 3., .... razredu, ko sem se udeleževal oratorijev, ki jih je v tistem času vodil David. Oratorij mi je vedno bili čudovit dogodek in s tem ko sem odraščal sem se po zgledu takratnih mladincev pridružil mladinski/animatorski skupini. Želel sem biti kot oni, želel sem biti zgled otrokom, ki so obiskovali oratorij in jim darovati, kar sem jaz prejel kot otrok, vsaj ta čudovit oratorij. Po 7 letih animatorstva sem se znašel v situaciji vodje oratorija, letos poleti. Kot vodja oratorija sem spoznal, da ne želim biti le zgled za otroke oratorija temveč tudi v zgled ostalim mladim, jim pomagati najti njihovo poslanstvo in s tem najti tudi svoje poslanstvo, ki nam ga je namenil Bog.
  • Z vami sem delil del moje zgodbe z namenom, da malo povabim, pritegnem ostale mlade, ki še ne sodelujejo z nami. Verjamem, da mladinska skupina ne bo za vse, ampak dokler ne probaš ne veš. Iskreno vam povem vsem, da prijateljske vezi, ki je spletemo med seboj v mladinski skupini so resnično posebne. TAKO DA LEPO VABLJENI H NAŠI MLADISNKI SKUPINI. Vsi, ki bi se nam želeli pridružiti lahko kontaktirate kateregakoli animatorja naše skupine ali pa župnika.