Dom Svete Marjete

V domu nudimo 35 ležišč. Sobe 1x12 ležišč, 1x8 ležišč, 1x10 ležišč, 1x4 ležišča (ta soba ima samostojno kopalnico) in garsonjera (soba z eno posteljo in kopalnico). Na voljo pa je tudi apartma, ki je v ločeni stavbi (dve ležišči, kuhinja, kopalnica).

V bivalnem delu zgornjega nadstropja so štirje sanitarni prostori s tuši in umivalniki. In sicer posebej za voditelja, za animatorje, za fante in za dekleta. V pritličju pa je na voljo kuhinja, večja dvorana, ki je hkrati tudi jedilnica in kapela za molitev in bogoslužje. V pritličju sta tudi dva sanitarna prostora. Pritličje je talno ogrevano, nadstropje pa ima radiatorsko ogrevanje. 

V domu poteka redno en termin Šole za animatorje ABC (traja dva vikenda) in en termin šole za animatorje pomočnike (traja en vikend) v organizaciji društva SKAM. Poleg tega pa se v domu odvijajo duhovne vaje in duhovno družabni vikendi predvsem za birmance in mlade. Na vašo željo lahko za vaše birmance, veroučence, prvoobhajance ali mladino tudi mi izvajamo duhovne vaje ali duhovne obnove. V poletnih mesecih pa se odvijajo razni počitniški programi za otroške pevske zbore, mladinske skupine, skupine animatorje in podobno. Tudi skavti radi pridejo v dom, ker je okrog doma veliko travnatih površin.

Dom sv. Marjete ponuja mirno bivanje zunaj velikega hrupa vasi ali mesta ima veliko travnatih površin z raznimi igrišči in možnostjo različnih dejavnosti. Le 2 km oddaljen je bazen v sklopu Šmarjeških Toplic. V drugo smer od toplic se, ravno tako v radiju 2 kilometrov, nahaja Klevevž, naravni izvir termalne vode, kjer je tudi urejeno manjše naravno kopališče.

Udeleženci dobijo v uporabo celotno hišo. Posoda in pribor za kuhinjo in postrežbo so na voljo v kuhinjskih omaricah. Kuharico pripeljete s seboj, ali pa se dogovorite z župnikom tudi za kuharico.

Udeleženci naj s seboj prinesejo spalno vrečo ali prevleko za odejo. V vsakem primeru pa mora vsak udeleženec s seboj prinesti tudi prevleko za vzglavnik in rjuho (tudi če bo spal v spalni vreči), ter copate za vstop v bivalne prostore.

Dobrodošli v Šmarjeti!

Za informacije povprašajte na:
Šmarjeta 44
8220 Šmarjeta
odgovorni: Alfonz Žibert, žpk v Šmarjeti
tel.: 07/384 30 45
GSM: 031 665 483
e-naslov: alfonz.zibert@rkc.si

  Proste termine in zasedenost lahko preverite če v seznamu izberete ZASEDENOST DOMA.

 

Nekaj fotografij notranjosti doma: